Valná hromada rozhodla, extraliga bude pokračovat. Za jakého případu se utkání neodehrají?

                   

Hokejová extraliga bude pokračovat i nadále. Zástupci čtrnácti účastníků nejvyšší soutěže potvrdili na valné hromadě Asociace profesionálních klubů ledního hokeje rozhodla (APK LH), že soutěž bude pokračovat beze změn. „Musím říci, že jednání bylo perfektní a kluby se domluvily na postupu, jak bude soutěž vypadat,“ hodnotil jednání prezident Českého hokeje Tomáš Král pro hokej.cz.

„Jede se podle plánu a platného rozpisu extraligy. Zápasy se neuskuteční pouze v případě, že by někdo byl v karanténě,“ dodal Král. „Těchto čtrnáct dní bereme jako nutné zlo, které omezilo diváky. Kluby se ale shodly, že situaci přežijí a další kroky budou následovat po čtrnácti dnech, kdy uvidíme, jak se situace dále vyvíjí,“ uzavřel dodal.

i(zdroj: facebook.com/hcpce)

Po nových opatřeních, týkajících se návštěvnosti utkání z dílny ministra zdravotnictví Romana Prymuly řada klubů zvažovala pozastavení soutěže. Nově totiž smí na hromadné akce v uzavřených prostorech, mezi které patří i zimní stadiony, maximálně tisíc osob včetně samotných aktérů utkání a členů realizačního týmu. Kluby tak příjdou o podstatnou část příjmu, které tvoří vstupenky.

22 lidí je pozitivních, přiznal majitel Brna Zábranský

Přesto ne všechny mužstva nastoupí na led. Na úvodní utkání čekají hokejisté Komety Brno a Vítkovic, v jejichž mužstvech se objevil koronavirus a mají hráče v karanténě. „Bohužel z testů vyplynulo, že celkem 22 lidí z klubu je pozitivních. Týká se to nejen hráčů, ale i členů realizačního týmu a také zaměstnanců. Další kroky budeme konzultovat s krajskou hygienickou stanicí,“ uvedl majitel klubu Libor Zábranský. Během včerejška se k nim připojili i hokejisté karlovarské Energie.

Diskuze Vstoupit do diskuze
96 lidí právě čte
Autor článku

Tobiáš Cimrman

Zobrazit další články