Guardiola? Očekával bych více, tvrdí Yaya Touré. Objeví se podle něj Messi v dresu Manchesteru City?

                   

Přesto, že svěřenci Pepa Guardioly nepostoupil do semifinále Ligy Mistrů, pozice španělského kouče v klubu zůstává pevná. Podle bývalého hráče Cityzens Yaya Tourého však může být přílišná důvěra vedení v Guardiolův talent problémem. „Pokud by šlo o Barcelonu nebo Real Madrid, určitě by měl problémy,“ řekl sedmatřicetiletý záložník pro Daily Mail.

„Samozřejmě je to na vedení, jak se rozhodnou s ním naložit. Pro mě je v kategorii trenérů jako je Jurgen Klopp nebo Zinedine Zidane, ale je to na klubu,“ míní bývalý reprezentant Pobřeží slonoviny. „Ale jak znám City, mohou mít jakéhokoli manažera, kterého chtějí. Peníze na to mají,“ prozradil.

i(zdroj: twitter.com/football_talk)

Podle Tourého, který naposledy působil v čínském Qingdao Huanghai, španělský kouč v ukončené sezóně nenaplnil očekávání. „Jasně, Pep je dobrý kouč, ale výsledkově bych od něj očekával více, vzhledem k financím, které má k dispozici. Pokud máte tyhle věci, musí z toho vyplynout velké trofeje,“ pokračuje.

Úspěch v Lize Mistrů je stěžejní

„Spousta lidí se snaží říct, že přišel jen sbírat úspěchy v lize. Ale je jasné, že vzhledem k rozpočtu klubu, který má každý rok k dispozici, počítají s úspěchem v Lize Mistrů,“ zamýšlí se nad situací svého bývalého klubu.

iTouré v dresu Manchesteru City. (zdroj: twitter.com/realtalkmcfc)

I letošní ročník Premier League bude podle Tourého pro City náročný. „Bude to velmi, velmi těžké. Arsenal se vrací na vrchol, je tady Chelsea. Liverpool byl pro mne vždy týmem, kterého jsem se obával. Klopp změnil řadu jejich hráčů, teď jsou z nich superhvězdy,“ řekl. Svěřenci kouče Guardioly podle něj však stále mají šanci. „Mohou si koupit jakéhokoli hráče chtějí,“ dodává.

Messi do City?

Vyjádřil se i ohledně odchodu Lionela Messiho z Barcelony. Jedním z aspirantů na získání argentinského kouzelníka je podle spekulací i právě klub z modré strany Manchesteru. „Pokud by měl opustit klub, možná by mohl přijít do City. Proč? Protože Cityzens mají peníze, aby ho koupili a jsou jedni z mála klubů v Premier League, které si ho mohou dovolit,“ uvedl.

Přesto by podle něj Messi mohl mít v elitní anglické soutěži problémy. „V Anglii chtějí, abyste pracovali jak dopředu, tak v obraně a to není jednoduché,“ prozradil Touré.

iYaya Touré aktuálně trénuje s anglickým Leytonem Orient. (zdroj: twitter.com/leytonorientfc)

Sedmatřicetiletý bývalý záložník odehrál za osm sezón Etihad Stadium přes tři stovky utkání, s City získal tři ligové tituly i domácí pohár. Úspěchy slavil i v barvách Barcelony, se kterou vyhrál nejen dvakrát španělskou nejvyšší soutěž, ale i prestižní Ligu Mistrů. V současnosti je bez angažmá.

Diskuze Vstoupit do diskuze
91 lidí právě čte
Autor článku

Tobiáš Cimrman

Zobrazit další články