Messimu prý došla trpělivost a žádá odchod z Barcelony

                   

Byl by to konec jedné éry. Třiatřicetiletý Lionel Messi v dresu Barcelony vyhrál čtyřikrát Ligu Mistrů, desetkrát španělskou La Ligu a připsal si i řadu dalších ocenění. Po letošní sezóně, ve které Barcelona vyhořela a zůstala bez trofeje, je však spojení katalánského velkoklubu a argentinského kanonýra slabší než kdy jindy. Podle zdrojů Esporte Interativo dokonce již vedení oznámil, že chce Barcelonu opustit.

Messiho dlouhodobá nespokojenost vygradovala prohrou 8:2 proti Bayernu Mnichov. Argentinec historicky nejvyšší prohru v Lize Mistrů těžko nesl a opřel se i do vedení. „Tenhle tým se sice snaží, ale to vážně nestačí. Pokud chceme mít do budoucna nějakou šanci, musí přijít změny. A nejen v kádru,“ naznačil, že podle něj má na blamáži zásluhu i prezident Barcelony Josep Maria Bartolomeu a spol.

Původně se předpokládalo, že argentinský kouzelník neprodlouží smlouvu, která mu po letošní sezóně vyprší. Podle Marcela Bechlera z deníku Esporte Interativo zdroje blízké Messimu informují, že si přeje odchod ještě v tomto přestupovém okně. Údajně ztratil důveru k vedení klubu a chybí mu jasná vize jak katalánský gigant opět nastartovat.

Veřejným tajemstvím je odchod kouče mužstva Quiqueho Setiéna, který Blaugras převzal před půl rokem. Prezident katalánského velkoklubu Bartolomeu již jedná s kandidáty na jeho místo, favoritem je bývalá legenda a Messiho pravá ruka Xavi. Druhým nejčastěji skloňovaným jménem je Mauricio Pochettino, který naposledy vedl anglický Tottenham Hostpurs.

i(zdroj: twitter.com/barcauniversal)

Konec velkého spojení je tak blíž než kdy jindy, není však definitivní. Vedení Barcelony navíc avizovalo mimořádné zasedání, kde by se údajně měla řešit jak Messiho budoucnost, tak pokračování sportovního ředitele klubu Érica Abidala. „Management Blaugranas se setká začátkem týdne, trenéra Setiéna odvolají a je možné, že se určí i datum, kdy proběhnou nové prezidentské volby,“ zmiňuje Bechler.

Messi v Katalánsku působí od dětství. Ze slavné akademie La Masia se postupně propracoval ke stežejní postavě úspěchů španělského celku v minulých dvou dekádách. Na svém kontě má napříc soutěžemi prozatím 731 startů, ve kterých zaznamenal obdivuhodných 634 branek a 285 asistencí. Pětinásobnému držiteli Zlatého míče pro nejepšího fotbalistu planety chybí jen jediná trofej do sbírky a to vítězná trofej v dresu argentinského národního týmu.

Diskuze Vstoupit do diskuze
146 lidí právě čte
Autor článku

Tobiáš Cimrman

Zobrazit další články