Běsnící fotbalisté se dobývali na rozhodčí. Ti se v obavách o své zdraví rozhodli k zoufalému kroku

Závěr zápasu nižší české soutěže byl hodně vyhrocený. Fotbal šel stranou, spíš se sprostě nadávalo. Došlo dokonce i k napadení rozhodčího.

i Zdroj fotografie: Wimbledon FC
                   

Vypadalo to na celkem klidný zápas. To, co se ale odehrálo v závěru utkání čtvrté třídy Českobudějovicka mezi Hrdějovicemi B a Horními Stropnicemi, bylo za hranou. Hostující funkcionáři se společně s hráči pustili do trojice rozhodčích a došlo i na fyzické napadení jednoho z nich. Zápas byl za stavu 2:1 předčasně ukončen a všichni arbitři se museli před zuřícími útočníky zamknout v kabinách.

Napaden sedmnáctiletý rozhodčí

Celé to odstartoval v 69. minutě hostující asistent trenéra Jaromír Baierling, který nevybíravým způsobem urážel hlavního rozhodčího. Po právu tak viděl červenou kartu. S tím si ale žádnou hlavu nedělal a nechtěl ani opustit technickou zónu. Nepřestal ani s vyhrůžkami směřovanými k hlavnímu arbitrovi. To nejhorší přišlo až v samotném závěru, kdy teprve sedmnáctiletý sudí Daniel Kočí udělil hostujícím hráčům tři červené karty a předčasně ukončil zápas.

Fotbalista se snažil na hřišti zachránit děti. Cobra ho připravila o kus ruky

Červenou viděli Kristyán Maršálek, Josef Holej a Václav Trojan. Posledně jmenovaný dokonce napadl rozhodčího. V zápise o utkání bylo dle Deníku doslova uvedeno: „Hrubé nesportovní chování. Ve finální potyčce po neodpískané situaci. Při šarvátce fyzické napadení hlavního rozhodčího (strčení oběma rukama do rozhodčího).“

Viníky čeká exemplární trest

„Je to hrozně smutná a zarážející věc. Když budu mluvit za celý výkonný výbor, tak věřím, že se jedná o odstrašující případ a věřím, že podobné stanovisko k tomu zaujme i disciplinární komise a dotyční budou exemplárně potrestáni,“ vzkázal předseda českobudějovického okresního fotbalového svazu Libor Šolc a jedním dechem dodal: „Jako udělají chyby na hřišti hráči, tak je mohou udělat i sudí. Na této úrovni zvlášť. To, co se stalo, je absolutně za hranou.“

Fotbalista Sparty bojuje s následky devastujícího zranění. Musí nosit helmu jako Čech

Své si k tomu řekl i hlavní rozhodčí zápasu. „Četl jsem v diskuzích, že to může být i na trestní oznámení a podobně. Já to beru, že je to fotbal, nízká soutěž. Nejsem typ člověka, který by to moc řešil. Do zápisu to napsat musím, tak jak se má. Pokud bych to neudělal, ztratím respekt,“ řekl iDnesu Kočí, kterého incident nepoznamenal. Naopak. „Motivuje mě to. Nesmím se nechat odradit od něčeho, co mě baví. Když se budu zdokonalovat, mohu se dál posouvat. Budu díky tomu ještě odolnější,“ dodal Kočí.

Na SportechŽivě jsme také psali o fotbalistovi, kterému dělbuch poranil ruku.

Co říkáte na tuto kauzu? Napište nám svůj názor do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
132 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články