Nenáviděný útočník Chorý? Bývalý slávista za ním málem vběhl na hřiště

Možná už i ti největší odpůrci Tomáše Chorého jeho příchod do Slavie schvalují. Reprezentační kanonýr se dvěma góly postaral o další vítězství. Přesto došlo na slovní přestřelku.

i Zdroj fotografie: SK Slavia Praha
                   

Řada slávistických fanoušků ho nemohla ani cítit. Když Tomáš Chorý přišel z Plzně za přibližně 75 milionů korun, trhali někteří příznivci sešívaných permanentky. Dnes je ale všechno jinak. Reprezentační útočník za 19 odehraných zápasů nastřílel za Slavii 8 branek. Naposledy zařídil dvěma trefami ligovou výhru nad Duklou (3:0).

Podle kouče Rady simuloval

Jednoho někdejšího slávistu ale Chorý při zápase s tradičním pražským klubem přeci jen dopálil. Hostujícího trenéra Petra Radu. Toho rozčílily některé přifilmované pády devětadvacetiletého střelce. „Snažím se na tom pracovat, rozhodčí už podobné zákroky spíše pouští. Nemyslím si ale, že bych simuloval. Jeden hraniční souboj se odehrál právě před panem Radou. Křičel na mě, div nevletěl na hřiště. Po zápase jsme si to ale vyříkali a všechno je mezi námi v pořádku,“ uvedl bývalý hráč Plzně pro klubový web.

Kam zmizel kouč, který zachránil fotbalovou Slavii v první lize? Nosil kšiltovku jako Trpišovský

Kouč Dukly Rada si po duelu ještě s hráčem něco u postranní čáry vyříkával. „Gratuloval jsem mu. Je to reprezentant a fandím mu. Říkal jsem ale, aby tolik nepadal. Nakonec jsme se shodli, že musí víc ustávat souboje. Venku se totiž tak hraje, musí prostě bojovat. Jestli si potřebuje odpočinout, ať hrají jiní. Spousta hráčů pak leží a zbytečně prodlužuje hru,“ uvedl pro Sport Rada, který ve Slavii v roce 1998 začínal svou trenérskou kariéru a pak ji vedl ještě v sezoně 2012/13.

Za góly je Chorý vděčný

Chorý byl hlavní hvězdou zápasu. Nejprve uklidnil domácí tým proměněnou penaltou, podruhé využil perfektní akci parťáka z národního týmu Provoda. „Na hattrick jsem nepomýšlel. Hlavní pro mě byly týmové tři body, které jsme nakonec získali. Za oba góly jsem ale moc vděčný,“ řekl rodák z Olomouce, který má na kontě za Slavii již pět ligových branek.

Fotbalista Sparty bojuje s následky devastujícího zranění. Musí nosit helmu jako Čech

Promluvil také o tlaku, který jeho tým další výhrou vyvinul na největšího rivala z Letné, který včera prohrál v Plzni (1:0). „Je hezké, že máme nějaký polštář, ale nemůžeme si to dávat do hlavy. Musíme jít do každého zápasu na sto procent soustředění. Nesmí to nikdo na hřišti podcenit. Když na hřišti i mimo něj budeme makat jeden za druhého, tak skončíme tam, kde všichni chceme být,“ dodal Chorý.

Na SportechŽivě jsme také psali o fotbalistovi, kterému v ruce explodoval dělbuch.

Co říkáte na výkony Tomáše Chorého? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
103 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články