Fotbalista se snažil na hřišti zachránit děti. Cobra ho připravila o kus ruky

Oslavy vítězství se rychle změnily v drama. Fotbalista se ve snaze zabránit neštěstí sám dostal do velkých problémů. Exploze ho připravila o část ruky.

i Zdroj fotografie: KSCT Menen
                   

Zápas nižší belgické ligy mezi SK Zillebeke a KSCT Menen měl jasného vítěze. Hostující celek zvítězil i díky dvěma brankám útočníka Fabia Schifana 4:0. Pro něj však nakonec dopadlo utkání tragicky. Při oslavách s fanoušky si všiml, že někdo do prostoru, ve kterém také byly děti, hodil dělbuch. Schifano neváhal. Vzal doutnající věc do ruky a spěchal s ní pryč. Jenže došlo k explozi.

Schifano: Část prstů mi chybí

Radostný křik se rázem změnil ve volání o pomoc. Dělbuch značky Cobra 6 Di Blasio Elio, jehož prodej je v Belgii zakázaný, ruku Schifana vážně poranil. „Chtěl jsem dělbuch zahodit. Myslel jsem si, že je nebezpečný pro děti, které byly na kraji hřiště,“ řekl Schifano belgickému deníku HLN. K incidentu došlo právě v den jeho 26. narozenin. „Po výbuchu se rozplynul kouř a já viděl, že část mých prstů chybí,“ doplnil.

Kat Sparty Haaland slavil nahý v mrazáku. Spoluhráč ho označil za podivína

Opora Menenu musela rychle do nemocnice. Jenže zranění kanonýra bylo fatální. Schifano přišel o prst a o část dalších dvou. Měl také poraněné nohy. Absolvoval tři operace během 48 hodin. Hráč, který se stal v minulosti amatérským mistrem světa v kickboxu, má doživotní následky. Pro lidi je ale za hrdinu, který uchránil děti od možná ještě většího neštěstí. Dokonce byla jeho bývalým kickboxerských klubech založena sbírka na jeho podporu.

Tento produkt je nelegální

Schifano zůstal první dny na jednotce intenzivní péče. Pachatelem měl být jednadvacetiletý mladík, kterého posléze zadržela policie. Nyní mu v důsledku jeho jednání hrozí stíhání za neúmyslné napadení a zranění. Použil totiž pyrotechniku, jejíž použití je nelegální. Obsahuje neuvěřitelných 28 g pyro složky. Její sílu přirovnávají média k ručnímu granátu.

Kam zmizel kouč, který zachránil fotbalovou Slavii v první lize? Nosil kšiltovku jako Trpišovský

Zástupci klubu Menen oznámili svůj záměr podat občanskoprávní žalobu. „Jeden z našich hráčů chtěl dělbuch odnést, aby ochránil nedaleko sedící děti. Ale pak ho předběhl hráč z Menenu, který řekl, že se o to postará, protože dýmovnici vhodili jejich fanoušci,“ popsal šéf klubu Zillebeke Mathieu Verhoest.

Na SportechŽivě jsme také psali o českém hráči, který se na hřišti Manchesteru City velmi trápil.

Co říkáte na tento incident? Napište nám svůj názor do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
74 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články