Kouč Trpišovský pěje ódy na novou posilu Slavie. Její příchod byl složitý

Slavia udržela v čele fotbalové ligy šestibodový náskok na Spartu. K výhře v Jablonci červenobílým pomohla i nová akvizice. Trenér Trpišovský je z hráče nadšený.

i Zdroj fotografie: SK Slavia Praha
                   

Desátý triumf v řadě. Náskok na Spartu zůstal stejný. Trenér Jindřich Trpišovský byl po výhře 2:1 v Jablonci velmi šťastný. Věděl o kvalitách soupeře. A to se potvrdilo. „Jsme maximálně spokojení, že máme vítězství a tři body. Měli jsme velký respekt. Řadili jsme ten zápas náročností na úroveň derby. Jsou to vydřené tři body, ale kvalitou zasloužené,“ uvedl pro klubový web Slavie Trpišovský.

Trpišovský: Michez si zvyká

Trenéra sešívaných velmi potěšil zejména Simion Michez. Předvedl parádní výkon, který korunoval gólem na 1:0 v 18. minutě utkání. „Jsem s ním moc spokojený. Góly od něj očekáváme. Známe jeho kvality směrem dopředu, ale defenziva byla u něj trochu otazník. V první půli to skvěle dostupoval a podporoval útok. Zvyká si ještě na intenzitu. Zvládl to výborně, hrál ještě lépe, než jsme čekali,“ zaradoval se Trpišovský.

Spartu poškodil rozhodčí. Kolegové, kteří jeho omyl viděli, ale nesměli zasáhnout

Micheze nebylo lehké získat. O dvaadvacetiletého borce belgického Beerschotu VA stálo hodně klubů. Krajní obránce ale nakonec podepsal smlouvu do června 2028 právě se Slavií. „Jednání byla dlouhá, těžká, ale férová. Slibujeme si od něj zvýšení konkurence na pravém kraji hřiště,“ uvedl začátkem září sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek. Kamerunský reprezentant prý přišel Slavii na částku převyšující 50 milionů korun.

Lingr dal vítězný gól

Ale jak se zdá, zatím se vyplácí. Slavii pomohl k výhře i další hráč, který do ní nedávno přišel. Lépe řečeno se do ní vrátil. Ondřej Lingr. Člen národního týmu ohlásil comeback do Edenu z nizozemského Feyenoordu ve stejný den jako Michez. A právě on se v 61. minutě postaral v Jablonci o vítězný gól. „Jeho výkony byly v posledních zápasech skvělé. Třeba proti Bohemians byl určitě jeden z nejlepších hráčů. A jelikož je svým naturelem zvyklý dávat góly pravidelně, byl to pro něj důležitý zásah po návratu. Určitě mu pomůže,“ prohlásil Trpišovský.

Odsouzený český reprezentant: Devadesát procent fotbalistů sází na zápasy

„Myslím si, že ještě není ve stoprocentní formě. Už se to ale blíží. Teď je odpočatý a plný sil dát do toho vše. Jsem hlavně strašně rád za to, že ho vidím šťastného. Usmívá se, to je super. Baví se zase po nějaké době fotbalem. Střídal, protože měl koňara a potřebovali jsme dostat do hry Mojmíra Chytila. Chtěli jsme tímto střídáním také posílit hru ve vzduchu,“ dodal Trpišovský.

Na SportechŽivě jsme také psali o kritice, které čelí český reprezentační trenér Hašek.

Co říkáte na výkony slávistických posil? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
140 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články