Slavný český fotbalista se pustil do kritiky reprezentačního trenéra. Udělal to už dříve

Jakmile někdejší slavný fotbalista otevře ústa, létají mu z nich jiskry. Kritikou rozhodně nešetří ani kouče české reprezentace. Potvrdil to už několikrát.

i Zdroj fotografie: Česká fotbalová reprezentace
                   

S trochou nadsázky se dá říct, že internacionál Ladislav Vízek všemu rozumí. A taky rád poradí. Nedávno se pustil do reprezentačního kouče Ivana Haška, jak jsme také psali na SportechŽivě. Až potkám Ivana, tak mu řeknu, že to nebylo nic dobrého. Ani ten zápas s Ukrajinou. Oni furt říkají, že ukázali charakter, ale to je podle mě málo. Na mistrovství světa je to určitě málo,“ řekl pro Expres Vízek před měsícem po první výhře v Lize národů 3:2.

Vízek pro ránu nejde daleko

„Nemáme hráče. Chorý jede na 120 procent, ale my potřebujeme hrát fotbal a změnit typologii. Viděl bych to na čtyři vzadu. Už nejsme, co jsme bývali. Tohle všechno chci říct Ivanovi, ale on by to to měl vědět. V Gruzii to bylo velmi špatné, proti Ukrajině to bylo lepší, ale v soubojích jeden na jednoho byli Ukrajinci úplně jinde. Máme chaotickou obranu,“ sypal tehdy ze sebe Vízek pro Expres. Haškův tým však v dalších utkáních zabral a už vede skupinu.

Bývalý sparťanský útočník Kuchta si stěžuje na nové angažmá. Stýská se mu po Rusku

Ladislav Vízek kritizuje český fotbal často
iZdroj fotografie: Nextfoto.cz

Pro ránu nicméně devětašedesátiletý Vízek nikdy nechodí daleko. Nešetří nikoho. Ví to i další bývalý kouč nároďáku Jozef Chovanec. Když se v červnu 2018 dostal někdejší vynikající fotbalista do čela komise rozhodčích, taky se s ním moc nemazlil. „Klesl hluboko. To je pro mě nejsmutnější osoba v českém fotbale,“ prohlásil Vízek na adresu legendárního sparťana pro Deník v době, když Chovanec pozici o dva roky později opouštěl.

Kritizoval i Chovance

Žádný soucit s ním neměl ani při výkonu funkce. Třeba když v roce 2019 delegoval rozhodčí na utkání Liberce se Spartou, kteří chybovali o týden dřív na Letné. „Shodou okolností jsem v úterý hrál golf, na turnaji byl i Pepa Chovanec. Mluvili jsme spolu. Odešel šest jamek před koncem, protože měl schůzi s rozhodčími. Přiznal mi chybu, prý byla nominace špatná. No jo, jenže za to si může sám. V ničem to Pepu neomlouvá,“ rozčiloval se tehdy bývalý fotbalista pro iSport.

Český reprezentant ukončil ve 28 letech kariéru. Nastartoval miliardový byznys

Chovanec tehdy udělal chyb hodně a vysloužil si padáka. Jeho jméno figurovalo i v korupční aféře kolem zápasů ve druhé a třetí lize. Podle vyšetřovacího spisu měl společně s Romanem Rogozem změnit delegaci rozhodčích na druholigový zápas Vyšehradu s Líšní. „Zvažovali jsme možnosti. A ve světle toho, co víme, kauza zasahuje vysoký počet sudích napříč několika ligami, takže nemohla nastat jakákoliv jiná varianta,“ řekl tehdy pro iDnes předseda asociace Martin Malík k odvolání Chovance.

Co říkáte na kritiku Ladislava Vízka? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
91 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články