Kapitán mistrů světa vydělává podnikáním víc než hokejem. Protočil už miliardy

Na ledě uměl s hokejkou parádní kousky. Ještě lépe si ale český hokejový reprezentant vede v byznyse. V realitách vydělal stovky milionů korun.

i Zdroj fotografie: Český olympijský tým
                   

Když se slavní hokejisté vrhnou po kariéře do byznysu, často to dopadne krachem. Hašek, Čechmánek či Sýkora prodělali miliony. To David Výborný je jiný kabrňák. Pětinásobný mistr světa se má dokonce lépe, než když ještě motal hlavy obráncům před vyprodanými stadiony. „Nemám to úplně spočítané a asi to nikdy počítat nebudu. Ale podnikáním jsem určitě vydělal víc než hokejem,“ prozradil pro Blesk kapitán světových šampionů z roku 2005.

Výborný hrával za Columbus

Výborný založil s kamarádem firmu Skyhill, která se specializuje na nákup, rekonstrukci a prodej převážně historických činžáků v centru Prahy, zejména pak na Vinohradech. „Za osm let existence protekly firmou velké peníze. Přes dvě miliardy korun. Realizovali jsme asi dvacet baráků,“ řekl loni účastník dvanácti mistrovství světa.

Obavy o českého kanonýra Pastrňáka. Hlavou vletěl do mantinelu

Devětačtyřicetiletý Výborný si přitom i hokejem přišel na krásné peníze. Vždyť sedm sezon válel v NHL za Columbus, kde za 543 zápasů nasbíral 317 bodů. Na konto mu za tu dobu přiteklo 280 milionů korun. Góly střílel také za Spartu, ve švédském Modo či v dresu Mladé Boleslavi. A právě prostředky, které si zajistil svým hokejovým umem, investoval do firmy.

Projekt za 300 milionů

Zajímají ho hlavně činžáky od 50 milionů korun výš. Vybírá si ale i zajímavé byty. Loni prodával jeden z nejdražších v Česku. „Na Vinohradech, 700 metrů čtverečních, cena kolem 150 milionů korun,“ řekl Blesku rodák z Jihlavy. Nedávno jsme dokončili projekt za 300 milionů korun. Jeho cena za ty roky, kdy jsme na něm dělali, krásně stoupala. Kupovali jsme metr čtvereční za 40 tisíc, teď se nedostane pod dvě stě tisíc,“ doplnil Výborný.

Obavy o českého hokejového reprezentanta. Po ráně pukem není schopen chodit

A jelikož mají úspěšní hokejisté hodně peněz, patří také mezi jeho klientelu. Hokejistů a sportovců je však jen pár a ti s námi spolupracují už od začátku. Jména neprozradím, ale jsou to kluci, kteří ohromují NHL, vyhráli i nějaký ten Stanley Cup. Myslel jsem, že jich bude hodně, ale jsou to spíše byznysmeni, čeští podnikatelé, nebo lidé, kteří prodali nějaké firmy,“ dodal Výborný, který má doma také bronzovou medaili z olympiády v Turíně.

Na SportechŽivě jsme také psali o platech českých hokejistů v NHL.

Co říkáte na to, co dělá David Výborný po kariéře? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
86 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články