Český reprezentant ukončil ve 28 letech kariéru. Nastartoval miliardový byznys

To rozhodnutí v něm dlouho zrálo. Život vrcholového fotbalisty ale nakonec hodil český reprezentant za hlavu a vrhnul se na byznys. A je v něm sakra dobrý.

i Zdroj fotografie: Nadace fotbalových internacionálů
                   

Fotbalistou se prý stal úplně náhodou. Rodiče ho prostě přivedli na stadion. Marcel Gecov ale tak vynikal, že to dovedl až do anglické Premier League. Sám však cítil, že kopání do mičudy není to, co ho v životě naplňuje. Jen si to nechtěl dlouho přiznat. „Chvíli trvá, než si připustíte, že svůj život chcete směřovat jinam,“ prozradil Gecov pro web Bez frází.

Gecov: Fotbal miluju

Dřív chtěl být nejlepším fotbalistou na světě. „Ten sport jako takový miluju. Jenže zároveň čím dál častěji nastávaly okamžiky, kdy jsem pochyboval o cestě, kterou jsem jako malý kluk nastoupil. Uvědomoval jsem si, že mě přestává naplňovat prostředí a způsob života vrcholového sportovce. Dnes se ohlížím a vidím, že jsem měl tyhle úvahy v hlavě téměř celou kariéru,“ přiznal Gecov.

Český fotbalista boural opilý. Trojnásobně překročil povolený limit

„Proč já vlastně ten fotbal hraju? Jakmile se nedaří, přirozeně se začnete ptát na smysl toho všeho. Jenže dřív, než bych se býval opravdu dokázal zamyslet, přišel nový úspěch. Další meta, z níž bylo vidět na ty další. Takhle jsem se posouval. Do ligy. Pak do Anglie. Do národního týmu. Všechno šlo tak rychle, byl jsem šťastný a přesvědčený, že si plním svůj sen. Tak proč bych měl končit, jestliže mi to jde asi docela dobře?“ kladl si Gecov neustále otázky.

Pracoval pro fotbalisty

Skončit ho napadlo v době, kdy hrál za belgický Gent. „Strašně jsem tam dřel, ale stejně jsem nehrál a nešlo to zlomit. Řešil jsem to s rodiči a ti to nechápali. Ještě jsem se přes to přenesl. Pak jsem udělal štaci ve Slavii, Rumunsku a Polsku a tam jsem si uvědomil, že už to fakt nepůjde,“ popsal Gecov v rozhovoru pro Finmag. Už během kariéry začínal podnikat a skončil u nemovitostí. „Nejdřív jsem to dělal na dálku ještě u fotbalu. Idea byla taková, že podobný klučičí byt v centru Prahy jako ten můj budou chtít i další,“ prozradil nyní šestatřicetiletý borec.

Nejlépe placený fotbalista Sparty uvěřil podvodnici. Sám je vyšetřován kvůli lichvě

„Ze začátku byli klienty jen sportovci a moji kamarádi. První byt byl pro Mária Holka, který hrál za Spartu. Poté následovali další. Třeba Václav Kadlec, Bořek Dočkal, tomu jsem udělal i dům,“ vyjmenovává Gecov. Z původně designového studia vybudoval developerskou firmu, která nyní spravuje nemovitosti zhruba za 1,3 miliardy korun. V roce 2020 rozjel značku luxusního ložního prádla, vlastní podíl i v čistírně prádla We Hate Ironing a rozjíždí projekt profesionální fyzioterapeutické kliniky. Na bývalou kopačku slušný.

Na SportechŽivě jsme také psali o zářezu rozhodčího, který české fotbalisty připravil o výhru nad Ukrajinou.

Co říkáte na kariéru Gecova? Napište nám svůj názor do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
133 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články