Český fotbalista boural opilý. Trojnásobně překročil povolený limit

Provedl obrovskou hloupost. Český fotbalový reprezentant sedl po večírku do auta. Při cestě z diskotéky vážně havaroval. Jen zázrakem se nic nestalo.

i Zdroj fotografie: Česká fotbalová reprezentace
                   

Co se mu asi honilo hlavou? Český obránce Aleš Matějů během reprezentační pauzy v listopadu 2018 vážně havaroval. Tehdy dvaadvacetiletý bek, jenž v italské Brescii hostoval z Brightonu, se vracel se slovenským spoluhráčem Nikolasem Špalkem z nočního klubu. V krvi měl údajně 1,5 promile, tedy trojnásobek v Itálii povoleného množství.

Matějů přišel o řidičák

Talentovaný krajní obránce narazil se svým audi do benzinové stanice. Podle médií vyvázl jen s tržnou ranou na lokti. Oba fotbalisté hrající za klub Brescia Calcio měli co vysvětlovat. Matějů musel zaplatit vysokou pokutu a přišel o řidičský průkaz. Špalek se musel omluvit za urážení strážníků.

České fotbalisty připravily o výhru zářezy španělského sudího. A nešlo jen o penaltu

„Otevřelo mi to oči, trošku mě to změnilo. Potom, co se stalo, jsme zašli na večeři, spoluhráči za námi stáli. Dokázali jsme být jeden tým i po takové špatné věci, kterou jsem provedl. Spoluhráči mně moc pomohli, patří jim velký dík. Co se stalo, bylo fakt špatné. Dostal jsem velkou ránu, asi se to stát muselo. Zaplaťpánbůh se nikomu nic nestalo,“ řekl Matějů pro iSport.

Stáli při něm všichni svatí

Člen národního týmu, který v reprezentační dresu odehrál celkem 15 utkání, se poté v klubu paradoxně chytil a jako hráč základní sestavy pomohl k postupu do Serie A. Při bývalém bekovi Plzně, který nyní působí ve 2. italské lize ve Spezii, stáli oné noci všichni svatí. „Den, kdy klidně mohla fakticky skončit moje kariéra, kdy jsem mohl přijít úplně o všechno. Připravit o život sebe i někoho dalšího,“ líčil pak Matějů pro web Bez frází.

Nejlépe placený fotbalista Sparty naletěl na obří finanční podvod. Sám je vyšetřován kvůli lichvě

Matějů se poté probudil a začal dávat fotbalu vše. „Člověk po takové věci musí sekat latinu, nemá se to dělat, je to hloupost člověka. Makal jsem na sobě asi jako každý, kdo je tady. To je samozřejmost, že na sobě člověk pracuje. Snažil jsem se, abych podával pravidelně co nejlepší výkony, měl jsem odpovědnost vůči týmu,“ doplnil odchovanec příbramského fotbalu.

Na SportechŽivě jsme také psali o kritice českého fotbalového útočníka Schicka.

Co říkáte na nehodu, kterou měl Matějů? Napište nám svůj názor do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
53 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články