Dlouholetý český reprezentant promluvil o spojení s Realem a Barcelonou

Tohle ještě ve své kariéře nezažil. Český fotbalový reprezentant neví, co bude dál. Ale je hrdý na to, že je spojován s největšími španělskými velkokluby.

i Zdroj fotografie: Creative Commons / Dmitrij Golubovič / CC BY-SA 3.0
                   

Fotbalový gólman Tomáš Vaclík už je několik měsíců bez angažmá. Pětatřicetiletý borec, který má na kontě za národní tým 54 zápasů, stále neví, kam se jeho cesta ubere. Aby nevypadl z formy, trénuje individuálně. Bývalý parťák Tomáš Holý, který se po sedmi letech vrátil z Anglie, už podepsal v třetiligovém Mostu. Vaclík ale stále nic.

Vaclík: Trh s gólmany je specifický

„Jirka Pavlenka se upsal teprve před týdnem. Tomáš Koubek je taky bez angažmá,“ vyjmenoval v rozhovoru pro Rozhlas další někdejší reprezentanty, kteří řešili nebo řeší podobný problém. „Je to složité, ale trh s gólmany je specifický. Někdo se musí posunout, někdo se zraní a pro někoho se to otevře. Může to být ze dne na den. Wojciech Szczęsny asi taky neočekával, že ho z důchodu vytáhne Barcelona,“ uvedl Vaclík.

Český fotbalista si místo Sparty vybral spolupráci s mafií. Dostal přísný trest

Právě s katalánským gigantem bylo v posledních týden jméno rodáka z Ostravy spojováno. „To bylo samozřejmě fajn. Mohu říct, že jsem byl ve své kariéře spojovaný s Realem i Barcou. Musela by se tam ale sejít spousta věcí, takže jsem z toho nebyl vyděšený. Když je ale člověk spojovaný s takovým klubem, tak je to příjemný,“ usmívá se pětatřicetiletý rodák z Ostravy.

Stále čeká na nabídku

Vaclík působil ve Spartě, švýcarské Basileji, španělské Seville, řeckém Olympiakosu, v anglickém Huddersfieldu či v New England v USA. Nyní je na dlažbě „Je to dlouhé, po půl roce v Albacete jsem to nečekal,“ zmínil poslední štaci ve španělské druhé lize. „Myslím, že jsem tam chytal dobře a ukázal, že po té Americe to pořád umím. Bohužel se to tak vyvinulo. Ale byl bych někde rád. Uvidíme, jestli teď, nebo ještě případně v lednu,“ řekl vítěz Evropské ligy se Sevillou z roku 2020.

Čeští fotbaloví reprezentanti se poprali v baru v centru Prahy. Jeden z nich popsal, co se stalo

Jeho kariéra se začala lámat loni v srpnu, kdy odešel do amerického klubu New England Revolution hrajícího MLS. Za mořem podepsal roční smlouvu s možností prodloužení o další rok. Nesedl si však s trenérem a v lednu 2024 se dohodl na předčasném ukončení kontraktu. Ve Spojených státech neodchytal ani jeden zápas a stal se znovu volným hráčem.

Na SportechŽivě jsme také psali o českém reprezentantovi, který byl vyfocen se spoře oděnou ženou.

Získá Vaclík do konce roku nějaké nové angažmá? Napište nám svůj tip do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
68 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články