Hvězdný hokejový reprezentant proti sobě poštval vedení NHL. Kluby obvinil z nekalých praktik

Jeden z nejlepších brankářů NHL posledních let si zahrává. Hokejový reprezentant proti sobě poštval vedení slavné soutěže. Kluby obvinil ze špinavých praktik.

i Zdroj fotografie: Buffalo Sabres
                   

Švédský brankář Robin Lehner má další problém. A kolik už jich bylo. Držitel Mastertonovy trofeje za oddanost hokeji nedorazil na lékařskou prohlídku a hrozí mu, že přijde o miliony korun za porušení smlouvy. Bývalá hvězda Vegas Golden Knights je přitom už téměř dva a půl roku na listině zraněných hráčů. Dostal se na ni v dubnu 2022, kdy musel na operaci kyčlí. To ho však neomlouvá, dle smlouvy musí před sezonou k lékaři.

Lehner bojoval se závislostí

Dvojnásobný vítěz William M. Jennings Trophy pro gólmany s nejmenším počtem inkasovaných branek to nemá v životě jednoduché. Bojuje s bipolární poruchou, ADHD a posttraumatickou stresovou poruchou způsobenou otřesem mozku. To vše výrazně přispělo k tomu, že Lehner propadl užívání návykových látek a hodně pil, což dlouho nikdo neřešil.

Komentátor Záruba se opřel do nového lídra české hokejové reprezentace

„Víme, že Lehner stále není schopen hrát. Jeho situace je výjimečná. Spolu s NHL a hráčskou asociací se snažíme najít řešení jeho problémů. Až budeme vědět víc, oznámíme to,“ uvedl Kelly McCrimmon, generální manažer týmu z Las Vegas. Třiatřicetiletý švédský gólman by si měl za tuto sezonu přijít na téměř 100 milionů korun. Je ale možné, že o všechny přijde.

Patřil ke špičce NHL

Lehner však s celou situací nesouhlasí. Nicméně nic bližšího neuvedl. „Každý věděl, proč na prohlídce nemohu být,“ brání se hráč, který před čtrnácti lety debutoval v Ottawě jako nejmladší švédský gólman v historii. Posléze nastupoval i za Buffalo, New York Islanders a Chicago. Dokonce byl nominován na Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře NHL.

Rozvod hokejového mistra světa: Jeho manželka Anna předstírala těhotenství

Jenže v soukromí zažíval peklo. A než se jeho okolí probudilo, mohlo to skončit tragicky. Naštěstí se Lehner začal léčit a stal se jedním z těch, kteří se nebáli o svých problémech mluvit. Prohlásil také, že některé kluby sypou do svých hráčů sedativa, a to bez lékařského vědomí. Tím proti sobě poštval hodně lidí z branže. „Sám jsem v takových působil. Bral jsem to osm let. Až doktoři mi řekli, že jsem kvůli tomu roky nemohl spát. Skoro mě to zabilo,“ popsal v říjnu 2021.

Rodák z Göteborgu na sebe upozornil i jinde. Například vyšlo najevo, že s manželkou dluží přes jednu miliardu korun za nesplacené půjčky. Do finančních problémů se dostal při podnikání se svým otcem v oblasti solární energetiky, dlužil také za nákup exotických hadů a jejich chov na farmě v Missouri. Nakonec manželé Lehnerovi vyhlásili bankrot. Brankář byl také obviněn z podvodů. Na SportechŽivě jsme také psali o českém brankáři, který podlehl vlastním démonům.

Co říkáte na kariéru Robina Lehnera? Napište nám svůj názor do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
105 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články