Silná kritika fotbalového reprezentanta Schicka. V Německu kanonýra odepsali

Elegán, kterému se nechce příliš makat. Tak popisují v Německu momentální hru kanonýra Patrika Schicka. Mezi nejhoršími je s dalším Čechem.

i Zdroj fotografie: Bayer Leverkusen
                   

Český reprezentant Patrik Schick se v letošní sezoně hledá. Zatímco loňskou sezonu zářil, v té nynější nemůže naladit formu. Dokonce se po šesti odehraných kolech objevil mezi nejhoršími hráči celé bundesligy. Z českých reprezentantů v tom není sám. Mezi hráči, kteří neoplývají herní pohodou, je i jeho spoluhráč Matěj Kovář. Kde hledat problém u Schicka? „Umí hrát elegantně, na hřiště ale nepřináší žádnou sílu,“ píše německý Bild, který výběr nejhorších fotbalistů sestavoval.

Schick odehrál jen šest zápasů

Na startu sezony si Schick vedl dobře. V domácím superpoháru hrál klíčovou roli při vítězství nad Stuttgartem. Ale to bylo zatím z jeho strany vše. Leverkusen má odehraných šest ligových zápasů a osmadvacetiletý kanonýr naskočil jen do čtyř z nich. Dohromady přitom strávil na trávníku jen něco málo přes sto minut. Což je opravdu málo. Do zápasů Ligy mistrů s fotbalovými giganty se nedostal.

Českého fotbalistu ničila záhadná choroba. Po útrapách míří ke hvězdám

Je pravda, že se od začátku nového ročníku objevují zprávy o jeho zdravotních potížích. Ani momentálně není Schick fit a bude chybět české reprezentaci v Lize národů. „Za Patrikem jsme byli v Mnichově, když hráli na Bayernu. Domluvili jsme se, že tuto reprezentační přestávku využije k tomu, aby doléčil drobné šrámy, které teď má. Cílem je, aby se dostal do top formy a aby nám pomohl při příštím srazu,“ uvedl Ivan Hašek ke své nominaci na zápasy Ligy národů.

Držel Leverkusen

Doufejme, že se dá Schick brzo dohromady. Scénář byl loni podobný. První třetinu sezony strávil na marodce. Ve dvaceti ligových zápasech si nakonec stihl připsat sedm branek a dalších šest přidal v Evropské lize a domácím poháru. Byl to on, kdo často strhával misky vah na stranu Leverkusenu především v závěrečných minutách zápasů.

Reprezentační kouč Hašek ignoruje hvězdu ze zahraničí. Přitom rozhoduje zápasy

Bídně je na tom i český brankář Matěj Kovář. Ten také nedostával od začátku sezony důvěru. A když se konečně objeví mezi tyčemi, nepodrží. Podle Bildu se mu stal osudným zápas proti Lipsku, který Leverkusen prohrál a český reprezentant v tom měl prsty. Momentální jedničkou je tedy Fin se slovenskými kořeny Lukáš Hradecký. Jak to bude pokračovat se uvidí. Loni měl Hradecký na starosti ligu, Kovář se objevoval v brance při evropských pohárech.

Na SportechŽivě jsme také psali o českém reprezentantovi, který popsal, jak zaháněl deprese.

Co říkáte na pokles formy Patrika Schicka v Leverkusenu? Napište nám do komenátřů

Diskuze Vstoupit do diskuze
55 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články