Český fotbalový reprezentant si zničil kariéru. Přišel o 20 milionů, pak začal pracovat v supermarketu

Měla z něj být opora národního týmu. Ale svůj talent promarnil. Se životosprávou si český reprezentant nedělal hlavu a také kvůli tomu postupně vyhořel.

i Zdroj fotografie: FK Příbram
                   

Měl tak šikovné nohy, že by umotal i vánočku. Ale fotbalu Egon Vůch nedával vše. Ano. Měl také smůlu na zranění. Ale rád se chodil i bavit a byl pro každou špatnost. Podle toho také jeho kariéra dopadla. Přitom byl v reprezentaci do 21 let a patřil do kádru Viktorie Plzeň. I v ní dělal neplechy. V listopadu 2015 porušil pravidla a klub s ním neměl slitování. Podle Sportu byl okamžitě vyřazen z prvního týmu.

Vůch přistižen v noci restauraci

Tehdy byl Vůch v laufu, dokonce na tři minuty nastoupil do utkání Evropské ligy proti Villarrealu. Jenže bohužel pro něj to bylo na dlouhou dobu naposledy, kdy oblékl dresu prvního týmu Viktorie. Mohlo za to hrubé porušení životosprávy. Záložník byl několik dní po návratu ze Španělska kolem jedenácté hodiny večerní přistižen v jedné z plzeňských restaurací. Podle všeho nebyl opilý, nicméně se provinil proti klubovým pravidlům.

Český fotbalový reprezentant popsal, jak zaháněl deprese z operací. Ještě teď má husí kůži

Vůch tehdy vyfasoval pokutu, trénoval s juniorkou a musel nastupovat za třetiligové Domažlice, dva starty si pak zapsal za juniorský tým Plzně. Jenže nebyl to ojedinělý výstřelek nadaného hráče, jenž pochází ze světské rodiny. Už v Teplicích měl nálepku problémového fotbalisty, po přestupu do Plzně sám otevřeně hovořil o potížích s hazardem. Jeho finanční problémy se navíc rozrostly do takových rozměrů, že za ním jezdili i vymahači.

Ukradl zmrzlinu za 7 tisíc

Bývalý hráč Teplic, Plzně, Liberce ještě loni kopal 1. Landesligu za SC Retz. Na kontě měl Vůch několik dalších úletů. V hotelovém pokoji před lety roztřískal lampu a vyhodil set-top box z okna. Nasekal dluhy, prošustroval asi 20 milionů korun a v roce 2022 se proslavil unikátní loupeží. Během charitativního zápasu ukradl v restauraci z mrazáku zmrzlinu v hodnotě 7000 kaček.

Českého fotbalistu ničila záhadná choroba. Po útrapách míří ke hvězdám

Jeho kariéra šla postupně z kopce. Během pandemie koronaviru dokonce Vůch přijmul nabídku práce v supermarketu. „Začal jsem nejdřív ve skladu, ale pak nebyli lidi na kasu, tak mě poprosili a já jsem holt šel. Jak jsem viděl, že mě lidi fotěj a nahrávaj, tak jsem to zveřejnil i sám. Je to normální práce. Jestli se lidi smějou, že mě znají z televize, že jsem si vydělával fotbalem, a teď jsem za kasou? To je jenom jejich hloupost,“ doplnil v České uličce nyní 33letý Vůch, který v lize odehrál 127 utkání a nastřílel 11 branek.

Na SportechŽivě jsme také psali o tom, že reprezentační trenér Hašek ignoruje hráče, který v zahraničí rozhoduje zápasy.

Co říkáte na kariéru Egona Vůcha? Napište nám svůj názor do komnetářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
116 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články