Král českých střelců narazil. Hokejový reprezentant zažívá druhé velké zklamání

Nejprve na poslední chvíli přišel o domácí mistrovství světa, teď musí český hokejový reprezentant zkousnout další zklamání. Ale jen tak se nevzdá.

i Zdroj fotografie: Český hokej
                   

Na poprvé to nevyšlo. Hokejový útočník Jakub Rychlovský opustil přípravný kemp Detroitu a přesunul se na farmu do Grand Rapids do nižší AHL. Nejlepší střelec základní části minulého ročníku extraligy v barvách Liberce podepsal 3. června jako nedraftovaný volný hráč s Red Wings dvouletý nováčkovský kontrakt a vydal se bojovat o NHL.

Rychlovský moc šancí nedostal

Pro úspěch udělal vše. V přípravných zápasech na novou sezonu však Rychlovský moc šancí nedostal. Zasáhl jen do duelu při porážce na ledě Buffala 3:4 po prodloužení. V utkání nebodoval. Třiadvacetiletý rodák z Vrchlabí v minulé sezoně ovládl s 26 góly tabulku střelců domácí nejvyšší soutěže a debutoval v české reprezentaci.

Pardubice dostaly zálusk na trenéra české hokejové reprezentace

Jenže z nominace na vysněné mistrovství světa, na kterém tým vedený koučem Rulíkem vyhrál zlato, vypadl na poslední chvíli. A nyní prožívá další zklamání. Hráč s jeho povahou však nemá ve zvyku se jen tak vzdát. O svou šanci se porve v AHL.

Bavil se s legendou

„Zažil jsem svou nejdelší přípravu na sezonu. Určitě mi pomohly nějaké informace od kluků, se kterými jsem se v létě potkával. Ale bude to boj. A na ten se těším,“ uvedl Rychlovský před startem kempu, během něhož se potkal i s generálním manažerem Detroitu Stevem Yzermanem, legendou NHL. „Bavil jsem se s ním asi dvakrát. Přišel úplně obyčejný, skromný člověk, v teplákové soupravě Detroitu, takže z toho člověk ani nebyl nějak nervózní,“ prozradil.

Český hokejový hrdina překonal problémy se závislostí. Dostane další miliony

Rychlovský si v 51 zápasech základní části extraligy připsal 46 bodů a vytvořil si maxima v počtu branek (26) a asistencí, kterých nasbíral 20. V play off v devíti duelech přidal sedm bodů (5+2). Za deset utkání v reprezentaci zaznamenal devět bodů (3+6). V extralize má za pět sezon na kontě 234 utkání a 96 bodů (50+46). V roce 2021 získal s Libercem stříbro.

Na SportechŽivě jsme také psali o vážné nemoci, která přerušila kariéru kapitánovi české hokejové reprezentace.

Věříte, že se Rychlovský do NHL v letošní sezoně podívá? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
144 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články