Český hokejový hrdina překonal problémy se závislostí. Dostane další miliony

Temné období je snad pryč. Český hokejový reprezentant začal znovu makat a všechny přesvědčil, že si místo mezi nejlepšími hráči světa zaslouží. Vrací se do NHL.

i Zdroj fotografie: Detroit Red Wings
                   

Nevzdal to. Pro comeback udělal vše. A povedlo se. Hokejový útočník Jakub Vrána uspěl na zkoušce v přípravném kempu Washingtonu. Po třech a půl letech se vrací do klubu, s kterým získal v roce 2018 Stanley Cup. Podle zámořských médií podepsal osmadvacetiletý český hráč s Capitals roční smlouvu na 775 000 dolarů, tedy na téměř 18 milionů korun.

Vrána tvrdě dřel

„Vrána měl v přípravě skvělý přístup. Mimořádně tvrdě dřel, kemp se mu povedl. Jsem na něj hrdý, jak bojoval. Viděl jsem u něj hodně individuálních věcí, ale i to, jak může pomoct týmu,“ řekl pro The Hockey News trenér Washingtonu Spencer Carbery. „Dělá všechno, aby se stal hráčem, jímž předtím býval. Může být velmi dobrou součástí mužstva,“ doplnil kouč.

Vážná nemoc zastavila kariéru kapitána české hokejové reprezentace

Vrána se vrátil tam, kde to dobře zná. V dresu Capitals strávil své nejúspěšnější období v NHL. „Je to závazek. Musím být nadále odhodlaný udělat maximum. A zůstat konstantní,“ uvedl rodák z Prahy. Washington ho v roce 2014 draftoval v 1. kole jako třináctého hráče v pořadí a v sezoně 2016/17 v jeho dresu debutoval v soutěži. V dalším ročníku pomohl týmu poprvé vyhrát svatý hokejový grál. Pak však začalo trápení.

Už nastřílel 110 branek

Po odchodu z Washingtonu prožíval Vrána nehezké období, o kterém moc nechtěl mluvit. Bronzový hrdina z mistrovství světa v roce 2022 před dvěma lety dokonce přerušil angažmá v NHL, protože nastoupil do asistenčního programu soutěže a hráčské asociace NHLPA. Ten pomáhá hokejistům i jejich rodinám v případě psychických problémů, závislostí a dalších záležitostí.

Těžké období slavného českého hokejisty. V Rusku se nakazil nebezpečnou nemocí, přesto musel hrát

V roce 2021 byl český útočník vyměněn do Detroitu a později do St. Louis. V minulé sezoně za Blues odehrál 21 zápasů, vstřelil dvě branky a přidal čtyři asistence. Dalších 42 utkání s bilancí 16 branek a 20 přihrávek přidal na farmě v nižší AHL. V NHL dosud Vrána odehrál 367 utkání a zaznamenal 110 branek a 99 asistencí.

Na SportechŽivě jsme také psali o komentátorovi Robertu Zárubovi, který kritizoval některé extraligové kluby.

Co říkáte na Vránův návrat do NHL? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
138 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články