Rázná obměna českého národního týmu. Fotbalové derby zamíchalo kartami

Kouč Ivan Hašek se rozhodl výrazně změnit nominaci pro příští zápasy národního týmu. Na vině je fotbalové derby Slavie se Spartou. Některé změny jsou nečekané.

i Zdroj fotografie: AC Sparta Praha
                   

Velký zásah do týmu. Z české fotbalové reprezentace pro říjnové zápasy Ligy národů s Albánií a proti Ukrajině ze zdravotních důvodů vypadli obránci Matěj Ryneš, Jaroslav Zelený a David Zima. Dodatečnou pozvánku od trenéra Ivana Haška dostali jiní zadáci Jan Bořil, Milan Havel, Robin Hranáč a Ondřej Zmrzlý.

Reprezentace povolala 4 náhradníky

Reprezentace se sešla v pondělí v poledne v Praze. Ale spousta původně zamýšlených tváří nedorazila. „Už v pátek jsme avizovali, že nominaci doplníme ještě o jednoho hráče. Bohužel ale ze zdravotních důvodů hned tři hráči vypadli, takže těch změn jsme museli na začátku srazu udělat víc,“ uvedl nový generální sportovní manažer reprezentace Tomáš Hübschman.

Osudné chyby trenéra Sparty v derby. Přiznal, že ho Slavia zaskočila

Všichni tři hráči, kteří vypadli z nominace, ještě v neděli bojovali v ligovém derby Slavie se Spartou (2:1). Slávista Zima odehrál celý zápas (a patřil k nejlepším), Ryneš v 74. minutě střídal a přepustil místo Zelenému. Náročný souboj plný ostrých střetů je zdravotně poznamenal.

Návrat kapitána Slavie

Fanoušky překvapila nominace Bořila. Ten se dočkal nečekaného návratu do národního mužstva po předloňském překonání vážného zranění. Třiatřicetiletý kapitán Slavie naposledy nastoupil za český celek před více než třemi lety na mistrovství Evropy. Celkem naskočil za národní tým do 27 duelů.

Se Spartou hrál v Lize mistrů proti Ronaldovi. Život mu zlikvidoval jeden faul

Jeho klubový spoluhráč Zmrzlý má dosud za národní celek na kontě jediný start v přípravě předloni v listopadu. Také třicetiletý plzeňský bek Havel se podobně jako Bořil vrací do reprezentace poprvé po vážném zranění, dosud odehrál za český tým pět utkání. Čtyřiadvacetiletý Hranáč z Hoffenheimu za reprezentaci zasáhl do sedmi zápasů a letos dosud na žádném srazu nechyběl.

V pátek Haškovi svěřenci přivítají na Letné Albánii a příští pondělí nastoupí proti Ukrajině v jejím azylu ve Vratislavi. Po zářijových úvodních dvou duelech skupiny B1 Ligy národů má český tým na kontě tři body po porážce 1:4 v Gruzii a vítězství 3:2 nad Ukrajinou. V aktuálním kádru reprezentace je po změnách v nominaci 25 hráčů. Na SportechŽivě jsme také psali o trpkém životě české fotbalové legendy.

Co říkáte na nově povolené hráče? Napište nám svůj příběh do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
109 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články