Reprezentační kouč Hašek ignoruje hvězdu ze zahraničí. Přitom rozhoduje zápasy

Svůj tým dovedl minulý rok do nejvyšší nizozemské soutěže. Z pozice záložníka střílí nezvykle hodně gólů. Trenéra české reprezentace to ale asi nezajímá.

i Zdroj fotografie: NAC Breda
                   

Další v řadě, kdo by si zasloužil obléct český reprezentační dres, a ještě nedostal šanci, je středopolař Dominik Janošek. Trenér Ivan Hašek ho stále nepovolal. Na jaře záložníka sice poprvé telefonicky kontaktoval, zatím si ho ale drží v záloze. „Určitě to mám v hlavě, zvlášť po minulé sezoně, která byla pro mě snová. Ani teď to není tak špatné. Je to motivace makat dál, možná i líp, abych se do nominace dostal,“ prozradil v rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Janošek: Strůjce postupu

Odchovanec brněnské Zbrojovky se po loňském přestupu do druholigové nizozemské Bredy nepotřeboval dlouho rozkoukávat. V prvních dvou zápasech v novém působišti vstřelil hned tři góly. Nakonec jich nasázel patnáct a k tomu přidal jedenáct asistencí. Byl jednoznačně hlavním strůjcem postupu do Eredivisie. Na to, že to bylo po přestupu z Pardubic jeho první zahraniční angažmá, počínal si jako opravdový fotbalový mazák.

Výhru v derby Slavii ničí zásadní ztráta. Oporu čeká po zkratu exemplární trest

Přestože byl Janošek hlavním strůjcem postupu Bredy, nyní nemá místo v základní sestavě jisté. „Musím upřímně říct, že si na tuto roli musím trochu zvyknout. Jsem zvyklý, že jsem vždycky hrál. Respektuju rozhodnutí trenéra, je to jeho volba. Užívám si každou minutu na hřišti. Musím o své místo bojovat,“ popsal novou roli v týmu Janošek. Pokud ovšem nastoupí je platný. V osmi ligových zápasech se podílel na čtyřech ze šesti branek. Dvě sám dal, dvě připravil.

Miláček tribun

V posledním ligovém utkání se dostal na hřiště až v 61. minutě. Opět ale ukázal svoji velikost a zápas rozhodl po perfektně provedeném trestňáku. „Myslím, že nizozemští fanoušci mě takhle znají,“ řekl Janošek. „Slyšel jsem lidi na tribuně křičet, abych si vzal míč. Řekl jsem si, že musím dát gól,“ popsal pro nizozemská média. Není to poprvé, co se z přímého kopu takhle krásně trefil. Šestadvacetiletý záložník platí v Bredě za excelentního exekutora standardek.

Osudné chyby trenéra Sparty v derby. Přiznal, že ho Slavia zaskočila

„Kopu je na konci každého tréninku, dělám to už od mládí. Vždycky je to fantastické, když dám gól. Tohle je moje práce,“ popisuje Janošek. Pokud mu vydrží forma a reprezentace bude pokračovat ve svých vlažných výkonech, určitě se pozvánky brzo dočká. Třeba ho trenérovi Haškovi doporučí jeho velký kamarád a bývalý vynikající fotbalista Ladislav Vízek. Ten tvrdí, že by se Hašek neměl bát dávat šanci těm, kteří mají momentální formu.

Na SportechŽivě jsem také psali o osudu českého fotbalového reprezentanta.

Co říkáte na výkony Janoška? Napište nám svůj názor do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
69 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články