Český reprezentační brankář si postěžoval na jednání klubu. Nyní je z něj hvězda

Ještě před pár dny byla nálada českého reprezentačního gólmana na bodu mrazu. Byl zklamaný, jak se k němu v klubu zachovali. Teď je vše jinak.

i Zdroj fotografie: Liverpool FC
                   

Dočkal se. A stálo to za to. Brankář Vítězslav Jaroš debutoval za Liverpool v anglické fotbalové lize. Představil se v ní jako první český gólman od konce kariéry Petra Čecha v roce 2019. V zápase 7. kola na hřišti Crystal Palace v 79. minutě nahradil zraněného Alissona, udržel čisté konto a přispěl k výhře 1:0.

Jaroš udržel čisté konto

Jediný gól zápasu padl po devíti minutách. Gakpo centrem našel Dioga Jotu, ten se prodral kolem debutanta v dresu Crystal Palace Chalobaha a z bezprostřední blízkosti zakončil. To všechno ještě slavil Jaroš z lavičky. Jedenáct minut před koncem ale musel vinou zranění střídat Alisson a do hry se tak jako sedmý český gólman v Premier League dostal rodák z Příbrami.

Legendární český záložník zkritizoval vedení Sparty. Nový stadion? Jde o peníze

Domácí si v závěru vytvořili tlak, Jaroš však několika dobrými zákroky udržel čisté konto. Crystal Palace zůstal v lize bez výhry a se třemi body ze sedmi zápasů je na sestupovém 18. místě. Arne Slot se stal prvním trenérem „Reds“, jemuž se podařilo vyhrát devět z úvodních deseti soutěžních zápasů. Jeho svěřenci si před reprezentační pauzou pojistili první místo v tabulce. Děkovat může také Jarošovi.

Bylo to stresující

„Je to úžasný pocit. O tomhle jsem snil jako dítě. Bylo to trochu stresující. Zvlášť v takovém zápase, kdy se hrálo nahoru a dolů. Ale vychytal jsem čisté konto a vyhráli jsme. Když jsem šel na hřiště, trenéři mi toho moc neřekli. A myslím, že je to tak lepší. Stačí, že se na vás každý dívá a říká, aha, to je on,“ popsal Jaroš.

Slavia dostala před derby se Spartou tvrdou ránu. Přišla o důležitou postavu

Přitom ještě nedávno si na jednání klubu třiadvacetiletý účastník letošního mistrovství Evropy stěžoval. Místo hostování ve španělské La Lize totiž zůstal jako gólman číslo tři v Liverpoolu. V ideálním případě jsem teď mohl být někde jinde, chytat zápasy, sbírat zkušenosti a rvát se o pozici číslo jedna v nároďáku. Takhle jsem tu schovaný. Cestuji sice na utkání, trénuji se špičkovými hráči, ale zápasové vytížení nemám. Jsem zklamaný, stoprocentně,“ řekl pro Sport Jaroš. Teď je z něj hvězda.

Na SportechŽivě jsme také psali o vážném obvinění rozhodčího v české lize.

Měl by být Jaroš reprezentační jedničkou? Napište nám svůj názor do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
150 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články