Boss Plzně kritizuje vykrádání fotbalového svazu. Prsty v tom má Slavia

Předseda představenstva Plzně Adolf Šádek nemůže rozdýchat počínání pražské Slavie. Nelíbí se mu, že se obohacuje na úkor českého fotbalu.

i Zdroj fotografie: FC Viktoria Plzeň
                   

Od té doby, co je plzeňský boss Adolf Šádek ve výkonném výboru Fotbalové asociace České republiky, pořád se mu něco nelíbí. Před několika dny kritizoval samotného předsedu Petra Fouska a teď mu podle serveru InFotbal nedá spát odchod Martina Vlka, vedoucího Úseku trenérů a vzdělávání FAČR. Možná o to víc, že odchází do konkurenční celku. Angažovala ho Slavia. A není první. Před nedávnem přešel z asociace do Edenu také dlouholetý trenér mládežnických reprezentací Jiří Žilák.

Slavia získala kvalitního kouče

„Martin Vlk končí na pozici vedoucího úseku, ale s FAČR bude nadále v kontaktu. Hlavním důvodem změny je Martinova osobní ambice trávit více času na hřišti. Právě proto se rozhodl přijmout nabídku Slavie. Jsme rádi, že chce s FAČR nadále spolupracovat, a to jako koordinátor vyšších licencí UEFA,“ řekl technický ředitel FAČR Erich Brabec. Tahle fotbalová „krádež“ leží Šádkovi podle InFotbalu v žaludku.

Legendární český záložník zkritizoval vedení Sparty. Nový stadion? Jde o peníze

„Do akademie získáváme velkého odborníka v oboru vzdělávání. Na tuto pozici jsme dlouhou dobu hledali vhodného kandidáta. A v Martinovi vidíme pro rozvoj a růst naší mládežnické akademie tu pravou osobu. Na české poměry má unikátní zkušenosti se zahraničním fotbalem i systémem vzdělávání. To nám může do akademie přinést nové poznatky a smýšlení. To si od jeho angažmá rovněž slibujeme,“ řekl pro klubový web ředitel slavistické akademie Petr Hurych.

Má zkušenosti i ze zahraničí

„Má trenérská kariéra je spojená jak s Českou republikou, tak se zahraničím. Přes deset let jsem strávil v Severní Americe na pozicích sportovního ředitele. Do Slavie přicházím na pozici vedoucího úseku metodiky a vzdělávání. Chci pomáhat kolegům a kolegyním v akademii nastavovat systematickou práci v rozvoji jak hráčů, tak i jich samotných. Chci svou pozornost zaměřit na individuální rozvoj všech našich trenérů v dlouhodobém rozvoji a vzdělávání,“ popsal Vlk náplň práce.

Z kanonýra fotbalové reprezentace je bezdomovec. Popsal pád na dno

„Slavia je velmi dominantní klub v České republice, ale řekl bych že i v zahraničí. Má obrovskou historii. Je to klub, který by měl jít příkladem těm ostatním. Ukazovat cestu, kterou chceme jako český fotbal nastavovat. Abychom všichni společně rozvíjeli český fotbal globálně,“ dodal Vlk. Teď je otázkou, jestli by to český fotbal nepotřeboval hlavně na reprezentační úrovni, jak si to myslí plzeňský Šádek.

Na SportechŽivě jsme také psali o nové kauze, která hýbé českou fotbalovou ligou. Možná víc než blížící se derby.

Jak hodnotíte počínání Slavie? Napište nám svůj názor do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
81 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články