Nová kauza v české lize. Trenér obvinil rozhodčího z úmyslného ovlivnění zápasu

Tak ostrá slova dlouho nikdo nepoužil. Český trenér nařknul rozhodčího z úmyslného ovlivnění zápasů. Prý jen čekal na příhodnou chvíli. A pak jeho tým zařízl.

i Zdroj fotografie: MFK Karviná
                   

Nejspíš ho čeká mastná pokuta od disciplinárky. Ale prostě to tak cítil a musel s tím ven. Kouč fotbalistů Karviné Martin Hyský po prvoligovém utkání na Slovácku (1:2) obvinil rozhodčího duelu Jana Petříka z nadržování soupeři. „Sudí si nás chystal na to, aby nám hráče vyloučil,“ řekl pro ČTK bývalý hráč Slavie a mládežnický reprezentant.

Hyský: Bylo to cílené

Jeho Karviná v Uherském Hradišti prohrávala 0:1, soupeř se ale od 22. minuty bránil bez vyloučeného střelce gólu Hofmanna. Ten fauloval svého bývalého spoluhráče Vechetu, který před sezonou přestoupil do Karviné. Sudí Petřík jej po přezkoumání videorozhodčím poslal předčasně do kabin.

Fotbalový svaz opouští důležitá postava. Český velikán si zvolil jinou kariéru

Snahu hostů o vyrovnání ovšem brzy zmrazila červená karta pro kapitána Svozila, která přišla v nastavení prvního poločasu. Rozhodčí Petřík ji udělil po druhé žluté za faul uprostřed hřiště. „Podle mě bylo vyloučení cílené,“ uvedl pro ČTK Hyský, jehož tým v deseti inkasoval druhý gól a v závěru už jen snížil. V tabulce je na jedenáctém místě, když v devíti duelech vybojoval 11 bodů.

Nesrovnali jsme se s tím pocitem

„Vytvořili jsme si více nebezpečných situací. I když jsme dostali gól, soupeře jsme přehrávali. Pak do toho vstoupila červená karta, v přesilovce jsme měli být důraznější, jenže přišlo naše vyloučení. Je to ale naše vina, nesrovnali jsme se s pocitem, že to bylo cílené. Červená karta pro Svozila změnila náš plán do druhé půle,“ prohlásil Hyský.

Z kanonýra fotbalové reprezentace je bezdomovec. Popsal pád na dno

Někdejší obránce ruského Dynama Moskva či německé Energie Cottbus litoval ztracených bodů. Hodnotí se mi to velmi těžce. Nemáme výsledek, prohráli jsme, ale musím mužstvo pochválit, protože jsme byli lepší. I tak jsme tlačili, byli jsme nebezpečnější, ale trápí nás finální fáze. Do toho přišel náhodný brejk a druhý gól v naší síti,“ doplnil Hyský.

Na SportechŽivě jsme také psali o rekordním trestu pro českého fotbalistu.

Co říkáte na ostré obvinění Hyského? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
110 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články