Český hokejový reprezentant opakovaně napadl rozhodčího. Hodně lidí ho odsoudilo

Nevyzpytatelný český útočník se opět předvedl. V hokejové extralize dostal trest za napadení rozhodčího. Za sebou už má ale i daleko horší chvilky.

i Zdroj fotografie: HC Dynamo Pardubice
                   

Účastník dvou mistrovství světa v hokeji znovu ulétl. Robert Kousal z Pardubic dostal od disciplinární komise hokejové extraligy dvouzápasový distanc za napadení rozhodčího v nedělním utkání 6. kola proti Spartě (Pražané vyhráli 4:0). Útočník Dynama se během hromadné potyčky u hrazení chtěl dostat k protihráči, v čemuž se mu snažil zabránit čárový rozhodčí.

Kousal kopl soupeře

„V přerušené hře opakované úmyslné strčení do rozhodčího ve snaze zapojit se do potyčky s protihráčem,“ uvedla disciplinární komise s tím, že za tento přestupek se udělují tresty na dva až pět zápasů. Takový podobný Kousal dostal loni v lednu. Od disciplinární komise tehdy vyfasoval čtyřzápasový trest za kopnutí do soupeře.

Český hokejista se kvůli ruským milionům vzdal reprezentace. Americkou mentalitu nesnáší

Kousal si také musel projít těžkým obdobím, kdy byl obviněný z řízení pod vlivem omamných látek. Podezření, kvůli kterému byl vyřazen z kádru Pardubic, se ale nepotvrdilo. Člen reprezentačních týmů na MS v letech 2016 a 2018 (v národním týmu má bilanci 51 zápasů, 17 bodů) nakonec obdržel pouze pokutu 500 Kč za porušení dopravních předpisů.

Nebyly žádné důkazy

„První dny byly šílené. Měl jsem stovky telefonátů a zpráv, co se stalo. Všem jsem musel vysvětlovat, že jsem si nic takového nevzal. Teď jsem rád, jak to všechno dopadlo a že už můžu zase normálně fungovat. Hodně lidí mě asi na první dobrou odsoudilo, i když nebyly žádné důkazy, že bych něco takového spáchal. Jsem rád, že se to vyvrátilo,“ prohlásil po návratu na led Kousal.

Českou hokejovou hvězdu v bolestech odnesli z ledu. Kariéra nad propastí

Robert Kousal se sice narodil ve Vyškově a první hokejové krůčky dělal v Rosicích u Brna. Poté se ale přesunul do organizace Dynama, kde už v juniorském věku zažíval oslavy titulu v letech 2010 a 2012. Za Pardubice odehrál přes 500 utkání v extralize (534 zápasů, 303 bodů). Pět sezon také strávil na angažmá v Podolsku a Novokuzněcku v KHL, ve švýcarském Davosu a ve švédském Brynäs Gävle.

Na SportechŽivě jsme také psali o hokejovém reprezentantovi, který má problémy se zákonem.

Co říkáte na Kousalovo chování? Napište nám svůj názor do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
61 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články