Český fotbalový reprezentant vozil miliony z Ruska v tašce na prádlo. O úspory ho obral přítel

Hrál v nároďáku, kopal za Slavii i za Spartu. Terno ale český fotbalista udělal hlavně v ruské Kazani. Jenže o spoustu milionů ho připravil kamarád.

i Zdroj fotografie: SK Slavia Praha
                   

Většině smrtelníků chodí výplata na účet. Bývalému fotbalistovi Adamu Petroušovi nikoliv. Při svém působení v ruské Kazani v sezoně 2004-2005 ji nosil v tašce. Není tajemství, že majitel vyplácel hráče v hotovosti. Dolary si tak hráči vozili domů v igelitkách. „Já používal sportovní tašku, kterou jsem tam dostal na špinavé prádlo. Do ní jsem to všechno nasoukal,“ popsal v rozhovoru pro Seznam Zprávy Petrouš.

Petrouš: Byly to slušné částky

„Létalo se přes Moskvu, nebo jinou cestou přes Samaru a Frankfurt. Peníze jsem však posílal po částech do různých bank, v batohu jsem je neměl, to ne. Byly to slušné částky, v přepočtu šly do milionů korun. Měsíční plat na ruku, jednou za rok bonusy a větší sumy,“ vysvětloval Petrouš, jak s penězi dále nakládal. „Tatarstán je hodně bohatá země a klub podporovala místní vláda,“ dodal fotbalista, který má stříbro z mistrovství Evropy do 21 let z roku 2000.

Český reprezentační kouč Hašek neunesl kritiku. Hodinová hádka s legendou

Jako fotbalista si tedy vydělal nemalé peníze. „Nebyly to stovky milionů, ale desítky, na investice slušné,“ odkryl bez problémů své bankovní konto. „Nijak jsem sice neškudlil, měl jsem rád hezký život, ale ani moc neutrácel, abych všechno rozfofroval. Nehrál jsem automaty, nesázel. Něco jsem si dokázal našetřit,“ řekl Petrouš, který oblékl oba dresy pražských „S“. Po kariéře se vrhnul na podnikání. A tam to šlo z kopce.

Peníze mu nevracel

Narazil na Petra Svobodu, podnikatele, který se pohyboval v gastronomické branži. Rozjeli nový byznys. Šel s ním do projektu restaurací s italskou kuchyní. „Dal jsem do toho nemalé peníze, půjčil jsem mu i dost vysokou částku na rozjezd. Uměl to dobře, byl pracovitý. Spřátelily se i rodiny, společné dovolené, večeře, pomalu i silvestry a Vánoce,“ líčil. Fungovalo to skvěle až do doby, kdy chtěl bývalý fotbalista investované peníze zpět. „Šest milionů, co jsem mu půjčil, mi sice nevracel, ale jelo se dál. Dlouho jsem to neřešil,“ přiznal Petrouš.

Šéf Sparty se obul do trenéra Slavie Trpišovského. Derby bude vyhrocené

A to byla chyba. „Žil si na vysoké noze. Ke konci si půjčoval už na lichvu. Přitom peníze z restaurací byly velké. Ale pořád měl málo,“ divil se. Zákonitě přišel pád. „Zkrachovali jsme a on šel do insolvence. Proběhl soud, dlužil asi 160 milionů,“ dodal fotbalista. Za podvod dostal bývalý partner natvrdo šest let. A Petrouš o spoustu peněz přišel. „Mám to v hlavě vyřešené. Našel jsem rovnováhu, už se na něj ani nezlobím,“ uzavřel nyní sedmačtyřicetiletý Petrouš.

Na SportechŽivě jsme také psali o těžkém začátku českého reprezentanta v novém klubu.

Co říkáte na Petroušův příběh? Napište nám svůj názor do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
67 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články