Rána pro velkou naději českého fotbalu: Přemýšlím teď o spoustě věcí, říká reprezentant

Jak krutý dokáže být život. Jeden z největších českých talentů za poslední roky musí na fotbal na dlouhou dobu zapomenout. Ozvala se mu stará rána.

i Zdroj fotografie: Atalanta Bergamo
                   

Prožívá další těžké období. Záložník pražské Slavie Lukáš Vorlický musí podstoupit operaci kolena. Dvaadvacetiletý fotbalista kvůli tomu přijde o zbylou část sezony. Vorlický působil od 15 let v mládežnické akademii Bergama. Během angažmá v Itálii ho opakovaně trápily problémy s kolenem a musel na několik operací. A teď je to tu zase.

Vorlický: Neovlivním to

„Budu muset podstoupit další zákrok. Chtěl bych říct, že za to nemůže nikdo z nás. Nemůže za to Slavia, nemůže za to reprezentace, z které jsem kvůli tomu odjel. Nemůžu za to ani já. Je to věc, kterou aktuálně neovlivním. Ale budu dělat všechno, abych se zase vrátil. A byl tady před vámi co nejdřív,“ prohlásil Vorlický na webu Slavie.

Fotbalová Slavia dosáhla nového rekordu. Její lídr děsí další ligové soupeře

Smutnou zprávu naznačil už kouč Slavie Jindřich Trpišovský po triumfu nad Plzní. „Je to věc, která pro něj bude závažná. Bude chybět delšího dobu, to je asi jediná věc, kterou bych vám mohl říct. My jsme to spolu řešili, ty informace mám. Má to souvislost s jeho předchozím zraněním před dvěma lety. V dohledné době nebude k dispozici,“ soukal ze sebe Trpišovský. Bohužel se vše potvrdilo.

Smlouvu má do roku 2027

V předminulé sezoně si Vorlický připsal coby střídající hráč tři starty v italské Serii A. V únoru přestoupil do Edenu a podepsal smlouvu do června 2027. Odchovanec Zbrojovky Brno v té době rehabilitoval po operaci kolena a jarní část strávil v rezervním týmu Slavie, jemuž pomohl k návratu do druhé ligy.

Vůdce fotbalové Sparty ohromil Anglii. Jeho příběh dojal miliony lidí

V této sezoně stihl šest startů za A-tým. V září se dočkal i nominace do reprezentační jednadvacítky. Kvůli zranění ale nenastoupil. Koleno mu prostě neumožňuje dál hrát. Nyní čeká na termín operace v Německu. Měl bych být mimo celou sezonu. Je to pro mě hodně těžké. Nebudu skrývat, že mě to na chvilku sejmulo. Teď nad spoustou věcí přemýšlím, ale jsem přesvědčen, že jakmile budu mít operaci za sebou, tak do sebe dostanu zase velkou motivaci,“ uvedl Vorlický.

„To, jak se Slavia ke mně postavila, mi hodně pomohlo. Cítím od všech podporu, že jsou v tom všichni se mnou. To, že jsem v Edenu nastoupil, sice jen čtyřikrát, před takovými fanoušky na takovémto stadionu, pro mě byl obrovský zážitek,“ svěřil se středopolař Slavie. „To je to, co mě bude zase hnát dopředu. Abych se znovu vrátil a mohl to zase zažít. Věřím, že toho máme před sebou společně ještě spoustu,“ dodal Vorlický. Na SportechŽivě jsme také psali o mazaném triku reprezentačního útočníka Chorého.

Co říkáte na smůlu, kterou má Vorlický? Napište nám svůj názor do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
102 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články