Strach o hokejového mistra světa. Další rána do hlavy, může dopadnout jako Voráček

Tyhle záběry nikdo nevidí rád. Hokejový mistr světa skončil po tvrdé ráně do hlavy v nemocnici. Panuje podezření na další otřes mozku. V jeho případě už několikátý.

i Zdroj fotografie: Český hokej
                   

Kapitán Pardubic Lukáš Sedlák utrpěl ve druhém kole hokejové extraligy proti Olomouci (4:2) vážné zranění. Mistra světa už v 7. minutě nešťastně trefil pukem do obličeje spoluhráč Peter Čerešňák. Výsledkem byla krvavá rána a viditelně otřesený kanonýr Dynama, který ihned zamířil na vyšetření do nemocnice.

Sedlák je klíčový hráč

Jeden ze strůjců zlaté jízdy na domácím šampionátu toho měl po zásahu plné kecky. Z ledu odjel za pomoci svých spoluhráčů. „Zatrnulo nám. Je to náš kapitán, klíčový hráč. Když se vrátil z nemocnice, naštěstí už vypadal lépe. Lehké zranění to ale rozhodně nebude. Byl hodně otřesený. Zacloumalo to s ním,“ řekl autor dvou branek a jedné asistence Tomáš Vondráček.

Jágr a mistrovství světa? Lepší tečku jeho poslední tanec mít ani nemůže

Bohužel panuje podezření na otřes mozku. A takové zranění Sedlák už v minulosti několikrát zažil, což jen zvyšuje pravděpodobnost, že na tom jednou může být hodně špatně. Například jako jiný hvězdný český hráč Jakub Voráček. Jeden z nejlepších útočníků posledních let v NHL kvůli několikanásobnému otřesu mozku patrně už nikdy neodehraje profesionální utkání.

Několikátý otřes mozku

Sedlák jedno z takových zranění utrpěl v sezoně 2017/18. Tehdy dostal také ránu pukem do hlavy a přišel o zbytek zápasů v NHL. Měl jsem otřes mozku a už si nezahrál,“ řekl tehdy útočník Columbusu. Otřes mozku měl také před dvěma lety, kdy hrál v KHL za Čeljabinsk. Tehdy ho v play off nevybíravě sestřelil kapitán Ufy Panin.

Konec kapitána hokejové Sparty. Vaz mu zlomil disciplinární prohřešek

Jednatřicetiletý hráč nasbíral za dva zápasy v sezoně dva body. Na zlatém mistrovství světa byl po svém novém pardubickém spoluhráčovi Romanu Červenkovi druhým nejproduktivnějším českým hokejistou. Zaznamenal 5 gólů a stejný počet nahrávek. V zámoří Sedlák nasbíral za Columbus, Colorado a Philadelphii 192 utkání, v nichž nastřílel 18 branek a na dalších 17 přihrál.

Na SportechŽivě jsme také psali o obřím disciplinárním trestu pro hokejového reprezentanta.

Dovedou Pardubice Sedláka v případě vážného zranění nahradit? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
67 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články