Sváry mezi Olomoucí a Pilařem zřejmě odezněly

i Foto: augsburger-allgemeine.de
                   

Není to tak dávno, co jsme vás informovali o svárech mezi Václavem Pilařem a vedením Sigmy Olomouc. Fotbalista údajně porušil klubová pravidla, když skrze média vyvracel slova hlavního trenéra Radoslava Látala. Následkem toho byl šikovný záložník převelen do B týmu a zdálo se, že jeho dny na Hané jsou nadobro sečteny. V kuloárech se dokonce začaly objevovat informace, které kluby by mohl Pilař s největší pravděpodobností posílit. Uteklo pár týdnů a nyní to vypadá, že válka byla definitivně zažehrána. Fotbalista už znovu trénuje s A týmem a dokonce odletí na blížící se soustředění v Turecku.

Václav Pilař si znepřátelil vedení klubu i kolegy

Všechno to začalo po ligovém zápase mezi Sigmou Olomouc a Slovanem Liberec, do kterého Václav Pilař nenastoupil. Trenér Radoslav Látal uvedl, že hráče nenasadil kvůli jeho zdravotního stavu. To ovšem Pilař v rozhovoru pro média vyvracel s tím, že je zcela zdravý a připravený do hry. Následně ještě dodal, že si další působení pod současným koučem jednoduše nedokáže představit.

Hráči Sigmy se za svého lodivoda veřejně postavili s tím, že Pilař porušil interní klubová pravidla a zcela po právu jej čekalo přeřazení do B týmu. Fotbalista se sice hájil, že jeho slova byla špatně pochopena a chtěl pouze poukázat na to, že má ambice mužstvu i fanouškům dokázat, že zvládne být platným prvoligovým hráčem. Ať to bylo myšleno jakkoli, rozhodnutí vedení o jeho přeřazení zdánlivě nešlo zvrátit. To se ovšem změnilo s úderem nového roku.

Pilař se připojil k týmu, zamíří i na soustředění

Uběhly dva měsíce a jednatřicetiletý Václav Pilař už si zřejmě své setrvání pod Radoslavem Látalem představit dokáže. Podle oficiálních zdrojů se totiž zapojil do tréninkového procesu prvoligového týmu a navíc zamíří i na soustředění do Turecka. Proč ta náhlá změna?

Obě strany si samozřejmě mohly vyříkat všechny neshody a dospět do bodu, kdy bylo všechno odpuštěno. Tak to ostatně sám Pilař prostřednictvím svého manažera sdělil veřejnosti. Rozhodnutí vedení Sigmy Olomouc ale pravděpodobně ovlivnila také skutečnost, že o fotbalistu se zkušenostmi z Viktorie Plzeň či německého Wolfsburgu na přestupovém trhu jednoduše nebyl zájem. Proto se na oficiálních stránkách klubu objevilo prohlášení, které říká:

„Během pátečního jednání za účasti samotného hráče, zástupce hráče, trenéra a sportovního vedení klubu se všichni zúčastnění společně dohodli na návratu Václava Pilaře zpět do kádru A mužstva. Hráč se od pondělí zapojí s týmem do tréninkového procesu a společně s ním také ve středu 22. ledna odcestuje na soustředění do Turecka.“

Foto: augsburger-allgemeine.de

Diskuze Vstoupit do diskuze
57 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články